Recept / Bulgursallad
35 minuter

Bulgursallad

4 portioner.

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 1,5 msk grönsaksfond/1 buljongtärning
  • Sallad:
  • 1 rödlök
  • 1 liten gurka
  • 1 tomat
  • 1 äpple
  • 1 pkt persilja
  • Dressing:
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1–2 tsk sambal oelek
  • 0,5 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet men byt ut salt mot buljong eller fond.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Tärna tomat och gurka. Kärna ur äpplet och tärna det med.
  4. Blanda allt i en skål och klipp i persilja.
  5. Häll på honung, olja, vinäger, sambal oelek och crème fraîche. Rör om.

Våra andra favoriter