Recept / Brysselkål med knaperstekt bacon

Brysselkål med knaperstekt bacon

Brysselkål med bacon är superenkelt att göra och passar som tillbehör på julbordet eller som en lite lättare måltid eller förrätt. Servera med en bröd bit för den riktigt hungrige.

Ingredienser

  • 750 g brysselkål
  • 280 g Favorit bacon (2 paket)
  • 3 st schalottenlökar
  • flytande honung
  • några nypor flingsalt
  • Valfria toppings:
  • Hackade valnötter
  • Granatäpple (kärnor)
  • Rostade pumpakärnor (rosta i torr stekpanna några minuter).

Gör så här

  1. Koka brysselkålen så att den blir mjuk, cirka 8 minuter. Låt rinna av.

  2. Skär bacon i mindre bitar och knaperstek den i en stekpanna.
  3. Hacka löken fint och fräs tills den blir mjuk.
  4. Blanda bacon, lök och brysselkål i en stor serveringsskål eller gryta.
  5. Strö flingsalt och ringla över honung.
  6. Garnera med valfri topping.

Våra andra favoriter