Recept / Bowl med chiliräkor och edamamebönor

Bowl med chiliräkor och edamamebönor

En bowl med bas av basmatiris, toppat med chilimarinerade räkor, skalade edamamebönor och färska grönsaker. Passar bra som förrätt eller som lite lättare måltid.

TIPS!
Du kan variera ditt innehåll med nästan precis vad du vill. Ersätt räkorna med tärnad marinerad fisk eller tofu. Till räkor kan också mango, avokado och rädisor vara gott. Toppa gärna med rostade sesamfrön eller färsk koriander.

Ingredienser

  • Chilimarinerade räkor
  • 400 gram skalade räkor (ca 2 påsar XL Frysta räkor)
  • 0,5 st röd chili (urkärnad och finhackad)
  • 1 klyfta vitlök (finhackad)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • Ris och grönsaker
  • 3 dl Favorit Basmatiris
  • 200 g edamamebönor (skalade)
  • 0,5 gurka (skivad)
  • 0,5 röd paprika (skivad)
  • 0,5 knippe salladslök (finskuren)

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och marinera i kylen minst 30 minuter.
  2. Koka basmatiriset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Lägg ris i botten av varje skål.
  4. Fyll på med räkor, gurka, paprika och edamamebönor.
  5. Toppa med salladslök.

Våra andra favoriter