Recept / Blodgrapefrukt med frisk citrussorbet
1-4 timmar

Blodgrapefrukt med frisk citrussorbet

4 portioner.

Ingredienser

  • Ingrediens sorbet:
  • 2 apelsiner
  • 2 lime
  • 1 1/3 citroner
  • 1 dl Favorit strösocker
  • 4 äggvitor
  • Ingrediens grapefrukthalvor:
  • 2 blodgrapefrukter
  • 2 msk rörsocker
  • koriander
  • lime

Gör så här

  1. Sorbet:
  2. Pressa saften ur frukterna och blanda med sockret (spar lite strimlat limeskal till garnering).
  3. Hetta upp sockret i en kastrull så att det smälter, men akta så att det inte bränns!
  4. Låt kallna. Ställ gärna in blandningen i frysen någon timme så att den blir halvfast.
  5. Skilj äggvitan från gulan och vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner det kylda citrusspadet i äggvitan och ställ in i frysen. Det tar ett par timmar att frysa.
  6. Grapefrukt:
  7. Sätt ugnen på 200°.
  8. Dela grapefrukten och lägg halvorna i en ugnsfast form. Strö över sockret.
  9. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Hacka koriandern. Dekorera med lite rivet skal från lime och koriandern. Servera tillsammans med citrussorbet i höga glas med lite strimlat limeskal på toppen.

Våra andra favoriter