12 st
Baka härliga blåbärsmuffins till fikat eller picknicken. Använd frysta ekologiska blåbär eller färska blåbär om det är säsong.
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl strösocker (eller farinsocker)
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- 2 tsk vaniljsocke
- 1,5 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl frysta eller färska blåbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ställ muffinsformar på en bakplåt eller i en muffinsplåt.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna en stund.
- Vispa ägg och strösocker ordentligt pösigt.
- Rör ner det smälta smöret och mjölken.
- Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i smeten.
- Allra sist vänder du försiktigt ner blåbären. Försöka att inte mosa dem för mycket.
- Klicka i smet i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15–20 min.