Recept / Blåbärsmuffins med vanilj

Blåbärsmuffins med vanilj

12 st

Baka härliga blåbärsmuffins till fikat eller picknicken. Använd frysta ekologiska blåbär eller färska blåbär om det är säsong.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker (eller farinsocker)
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocke
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl frysta eller färska blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ställ muffinsformar på en bakplåt eller i en muffinsplåt.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt svalna en stund.
  4. Vispa ägg och strösocker ordentligt pösigt.
  5. Rör ner det smälta smöret och mjölken.
  6. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i smeten.
  7. Allra sist vänder du försiktigt ner blåbären. Försöka att inte mosa dem för mycket.
  8. Klicka i smet i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15–20 min.

Våra andra favoriter