Recept / Biscotti med julsmak

Biscotti med julsmak

Ingredienser

  • 100 g sötmandel eller pistagenötter
  • 2 ägg
  • 2 pkt saffran
  • 100 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Varianter: Ersätt mandel med torkad frukt som russin eller aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills de fått lite färg
  3. Hacka mandeln grovt.
  4. Vispa ihop äggen pösigt och vispa till sist i saffran.
  5. Rör ihop socker och rumsvarmt smör poröst. Blanda sedan ner det i äggsmeten.
  6. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke.
  7. Rör sedan ihop de torra ingredienserna med smör- och äggblandningen till en rätt så kladdig deg.
  8. Ställ in degen i kylen cirka 30 minuter.
  9. Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
  10. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  11. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 120ºC.
  12. Dela längderna i sneda skivor och lägg upp dem bredvid varandra på plåten igen.
  13. Sätt in plåten i ugnen cirka 30 minuter.
  14. Stäng av ugnen och låt biscottin vara kvar i ugnen tills den svalnat (gärna över natten).
  15. Förvara biscottin torrt i en lufttät burk.

Våra andra favoriter