Saftiga biffar som är goda till en sallad med säsongens grönsaker eller som vegetariska hamburgare.
Toppa med några kvistar färsk timjan och servera med en kall yoghurtsås.
Ingredienser
- Ca 600 g zucchini (2-3 st zucchini)
- 1 st gul lök
- 0,5 kruka färsk timjan
- 0,5 kruka färsk persilja
- 150 g finriven parmesanost
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl ströbröd (eller panko)
- 3 st ägg
- Salt och peppar
- Olivolja (till stekning)
Gör så här
- Riv zucchinin grovt och strö över salt. Blanda runt och låt stå i 30 minuter.
- Lägg zucchinin i en sil och pressa ur så mycket vatten du kan.
- Hacka löken fint och blanda med zucchini, finhackade färska örter, riven parmesan, vetemjöl och ströbröd/panko.
- Knäck i äggen och bland om ordentligt.
- Salta och peppra efter smak.
- Forma smeten till biffar och stek i olivolja tills de får fin färg (ungefär 4 min/sida).