Pannkakor med äpple smakar lika gott till mellanmål, efter sopplunchen eller till söndagsbrunchen. Passar också bra att servera som efterrätt med en klick vaniljglass!
Här har vi delat äpplen i tunna klyftor, men det är lika gott med rivet äpple eller tunt skivade hela äppelringar. Det är bara din fantasi som sätter gränser – testa dig fram och se vad du tycker är godast. Om du vill ha mindre och mer fluffiga pannkakor kan du göra precis på samma sätt – byt bara ut den vanliga pannkakssmeten mot amerikanska pannkakor istället.
Ingredienser
Gör så här
- Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten till en slät smet.
- Låt smeten vila en stund.
- Skala äpplena (om du vill) och kärna ur dem. Riv dem grovt med rivjärn eller skär i riktigt tunna skivor.
- Blanda äpple med kanel, kardemumma och strösocker.
- Rivna äpplen: Riva på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ut så mycket vätska som möjligt innan du blandar ner allt i smeten. Stek pannkakorna på vanligt sätt.
- Skivade äpplen: Häll i smet i stekpannan, lägg sedan i de skivade äppelbitarna innan du vänder på pannkakan.
- Pudra på lite florsocker innan du serverar pannkakorna.