Recept / Äppelpannkakor

Äppelpannkakor

Pannkakor med äpple smakar lika gott till mellanmål, efter sopplunchen  eller till söndagsbrunchen. Passar också bra att servera som efterrätt med en klick vaniljglass!

Här har vi delat äpplen i tunna klyftor, men det är lika gott med rivet äpple eller tunt skivade hela äppelringar. Det är bara din fantasi som sätter gränser – testa dig fram och se vad du tycker är godast. Om du vill ha mindre och mer fluffiga pannkakor kan du göra precis på samma sätt – byt bara ut den vanliga pannkakssmeten mot amerikanska pannkakor istället.

Ingredienser

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten till en slät smet.
  2. Låt smeten vila en stund.
  3. Skala äpplena (om du vill) och kärna ur dem. Riv dem grovt med rivjärn eller skär i riktigt tunna skivor.
  4. Blanda äpple med kanel, kardemumma och strösocker.
  5. Rivna äpplen: Riva på den grova sidan av rivjärnet. Pressa ut så mycket vätska som möjligt innan du blandar ner allt i smeten. Stek pannkakorna på vanligt sätt.
  6. Skivade äpplen: Häll i smet i stekpannan, lägg sedan i de skivade äppelbitarna innan du vänder på pannkakan.
  7. Pudra på lite florsocker innan du serverar pannkakorna.

Våra andra favoriter