Recept / Apelsinmarmelad med vanilj och ingefära
90 minuter

Apelsinmarmelad med vanilj och ingefära

1,5 liter.

 

Ingredienser

  • 1,5 kilo apelsiner
  • 2 cm ingefära
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 liter vatten
  • 2 l strösocker
  • 1 msk citronsyra

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna noga och skär i tunna skivor.
  2. Lägg ner apelsin- skivorna i en stor kastrull och häll på vattnet.
  3. Skiva ner ingefäran och tillsätt vaniljstången.
  4. Låt koka under lock i cirka 45 minuter.
  5. Ta grytan av värmen och tillsätt sockret lite i taget tills det är upplöst. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt koka kraftigt i cirka 15 minuter utan lock. Rör om ofta.
  6. Ta upp ingefäran och vaniljstången.
  7. Till sist rör du ner citronsyran och häller upp marmeladen i rena glasburkar. Ställ burkarna svalt. Klart!

Våra andra favoriter