Recept / Amaretti
2 timmar

Amaretti

36 st
Amaretti är italienska mandelkakor. Knapriga och sega på samma gång!

Ingredienser

  • 7 dl Favorit mandelmjöl
  • 1,5 dl Favorit strösocker
  • 6 msk florsocker
  • ¼ tsk salt
  • 3 äggvitor
  • 0,5 tsk mandelextrakt

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, socker och salt.
  2. Tillsätt äggvitorna och mandelextraktet och arbeta ihop degen.
  3. Platta till och slå in degen i plastfolie. Låt vila i kylskåp en timme.
  4. Värm ugnen till 160°C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  5. Gör små bollar av degen med hjälp av en tesked och doppa dem i florsocker innan du lägger dem på plåten.
  6. Platta till kakorna lite och grädda i 25–30 minuter. De ska spricka en aning men fortfarande vara lite mjuka när man känner på dem.
  7. Låt kakorna svalna på ett galler och sen är det bara att mumsa!

Våra andra favoriter