ca 36 st
Amaretti är italienska mandelkakor. Både knapriga och sega på en och samma gång!
Ingredienser
- 7 dl Favorit mandelmjöl
- 1,5 dl Favorit strösocker
- 6 msk florsocker
- ¼ tsk salt
- 3 äggvitor
- 0,5 tsk mandelextrakt
Gör så här
- Blanda mandelmjöl, socker och salt.
- Tillsätt äggvitorna och mandelextraktet och arbeta ihop degen.
- Platta till och slå in degen i plastfolie. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
- Värm ugnen till 160°C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Gör små bollar av degen med hjälp av en tesked och doppa dem i florsocker innan du lägger dem på plåten.
- Platta till kakorna lite och grädda i 25–30 minuter. De ska spricka en aning men fortfarande vara lite mjuka när man känner på dem.
- Låt kakorna svalna på ett galler och sen är det bara att mumsa!