Recept / Amaretti
2 timmar

Amaretti

ca 36 st

Amaretti är italienska mandelkakor. Både knapriga och sega på en och samma gång!

Ingredienser

  • 7 dl Favorit mandelmjöl
  • 1,5 dl Favorit strösocker
  • 6 msk florsocker
  • ¼ tsk salt
  • 3 äggvitor
  • 0,5 tsk mandelextrakt

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl, socker och salt.
  2. Tillsätt äggvitorna och mandelextraktet och arbeta ihop degen.
  3. Platta till och slå in degen i plastfolie. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
  4. Värm ugnen till 160°C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  5. Gör små bollar av degen med hjälp av en tesked och doppa dem i florsocker innan du lägger dem på plåten.
  6. Platta till kakorna lite och grädda i 25–30 minuter. De ska spricka en aning men fortfarande vara lite mjuka när man känner på dem.
  7. Låt kakorna svalna på ett galler och sen är det bara att mumsa!

Våra andra favoriter